Schermer Anton Oskamp is Gouden Vrijwilliger, uitreiking door Bas Verwijlen

Print Friendly, PDF & Email

Persbericht NOC-NSF

Anton Oskamp krijgt sleutel Holland Heineken House van schermer Bas Verwijlen.

Amsterdam, 20 april 2012 – Schermer Bas Verwijlen overhandigde vanochtend de gouden sleutel van het Holland Heineken House aan zijn favoriete vrijwilliger. Anton Oskamp uit Amsterdam van de Koninklijke Algemene Schermbond is één van de 40 vrijwilligers van sportclubs die voor zichzelf en een introducé een reis krijgt naar de Olympische Spelen en het Holland Heineken House in Londen. Met de campagne ‘Die is goud waard’ zetten sporters van Olympic Team Netherlands samen met NOC*NSF en Holland Heineken House vrijwilligers in het zonnetje. Een persoonlijk en sympathiek gebaar naar de vele vrijwilligers die zich achter de schermen met hart en ziel inzetten voor hun sportclub.

Gouden Vrijwilliger Anton Oskamp

“Toen mij gevraagd werd mijn favoriete vrijwilliger uit te kiezen, hoefde ik niet lang na te denken. Anton is ontzettende nauw betrokken geweest bij de PITS-plannen en de uitwerking daarvan, wat later een van de succesvolste periode uit de Nederlandse schermgeschiedenis bleek. Anton is altijd bereikbaar voor de schermers en neemt altijd beslissingen waarbij vanuit een professioneel oogpunt naar de sporters of coaches gekeken wordt. Hij denkt goed mee over verbetering binnen de KNAS en is goud waard voor de Nederlandse schermsport”, vertelt Bas Verwijlen. “Hij staat bovendien symbool voor alle sportvrijwilligers in ons land. Mensen die van grote betekenis zijn voor de sportbeoefening in Nederland. Ik vind het dan ook geweldig dat ik iets terug kan doen voor de vrijwilligers en dat NOC*NSF en Holland Heineken House met deze campagne een eerbetoon brengen aan deze fantastische mensen.”

Anton Oskamp gaat samen met een introducé naar Londen en bezoekt daar naast het Holland Heineken House ook een Olympische sportwedstrijd. “Met een sporter als Bas is het fijn samenwerken. Hij presteert dingen die nog geen schermer in Nederland gelukt zijn. De sporter moet gefaciliteerd worden in zijn voorbereidingstraject naar de Spelen, en ik vind het heel erg leuk om daar aan bij te kunnen dragen”, aldus Oskamp.

In totaal gaan 40 Olympische sporters het land in om zijn of haar favoriete sportvrijwilliger te verrassen met een reis naar Londen tijdens de Olympische Spelen. NOC*NSF en het Holland Heineken House gebruiken een deel van de kaartverkoopopbrengst van het Holland Heineken House om deze campagne te financieren.

bron: Foto en bericht van NOC-NSF

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.