Goud voor Tristan Tulen op European Games!

Print Friendly, PDF & Email

Op de European Games in Krakau heeft Tristan Tulen de eerste plaats behaald op het individuele toernooi (degen). Tulen begon met een sterke poule waarin hij 5 partijen won. Hiermee plaatste hij zich voor de eliminaties. Na een vrije ronde, won hij achtereenvolgens van Islas Flygare (Zweden), Priinits (Estland), Nagy (Hongarije) en Bayard (Zwitserland). Hiermee bereikte hij de halve finales en was hij zeker van een medaille. De halve finale won Tulen met 15-12 van de Spanjaard Manuel Bargues. In de finale trof hij Miguel Frazao (Portugal).

KRAKOW, POLAND – JUNE 27: Tristan Tulen of the Netherlands competing in the Fencing Event on Day 7 of the European Games on June 27, 2023 in Krakow, Poland. (Photo by Nikola Krstic/BSR Agency)

Tristan Tulen, die 30e op de wereldranglijst staat, begon de dag met 5 overwinningen in zijn poule en slechts één verliespartij. Hiermee plaatste hij zich voor de eliminaties met een bye voor de eerste ronde. Na winst op achtereenvolgens op Islas Flygare (15-13) en Priinits (11-10) volgden overwinningen op twee top 25 schermers: Nagy (23) en Bayard (20). Nagy werd met 9-8 verslagen en Bayard met 15-8. 

De halve finale won Tulen met 15-12 van de Spanjaard Manuel Bargues. In de finale trof hij Miguel Frazao (Portugal). Deze partij liep in eerste instantie gelijk op, maar Tulen wist daarna een paar punten voorsprong te krijgen en hield dit vast tot het eind. De partij werd met 15-10 gewonnen.

Bron: www.knas.nl

Hieronder kun je de finale van Tristan terugkijken:

https://europeangames.tv/videos/3559197/fencing-mens-epee-individual-gold-medal-bout

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.