In de schaduw van goud: Bas Verwijlen bij EenVandaag

Print Friendly, PDF & Email
In de schaduw van goud: Bas Verwijlen

In de schaduw van goud: Bas Verwijlen

Aan de vooravond van de Olympische Spelen zendt EenVandaag dagelijks een portret uit, van het verhaal achter Nederlandse kanshebbers voor Olympisch goud. Op woensdag 25 juli 2012 was de vierde aflevering: schermer Bas Verwijlen.

De vader van Olympisch schermer Bas Verwijlen is een schermer, net zoals diens vader. In het Brabantse Oss begon grootvader Verwijlen ooit een van de eerste schermscholen van Nederland. De vader van Bas is tevens zijn coach. Samen reizen ze de wereld over. Ze noemen ’t zelf een ‘unieke’ vader-zoon-relatie en nu gaan ze samen voor de gouden medaille in Londen.

Verwijlen baalt er van dat schermen een kleine en relatief onbekende sport is in Nederland. Hij wil hier, door zijn prestaties, verandering in brengen.

Op 1 augustus vindt het schermtoernooi waar Verwijlen aan meedoet plaats.

Op 27 juli beginnen de Olympische Spelen in Londen. Tot en met 12 augustus, als het Olympische vuur bij de sluitingsceremonie wordt overgedragen aan de organisatie van de volgende Zomerspelen, strijden sporters van over de hele wereld in 26 verschillende sporten om het goud.

De uitzending is hier terug te kijken:

sitestat

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.