Laatste kans op Olympische Spelen 2012

Print Friendly, PDF & Email

Olympsiche Spelen 2012 SchermenOlympic Games 2012 Qualifying Tournament, Bratislawa
21 en 22 April 2012

Dit weekend kunnen de laatste plaatsten verdiend worden voor de Olympische Spelen in Londen. Per land kan slechts één deelnemer ingeschreven worden per wapen, mits niemand zich direct gekwalificeerd heeft. Voor Arwin Kardolus betekent dit dat hij ondanks zijn nominatie, die hij verdiende op het EK in 2011, niet kan deelnemen.

 

Namens Nederland zullen Sonja Tol (degen) en Sebastian Borst (floret) aanwezig zijn. Balasz Vajta (sabel), is geen kandidaat voor de OS maar hij zal meedoen in het toernooi om ervaring op te doen.

Uit de categorieën floret (m+f),  dames degen en sabel heren worden de beste schermers geselecteerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de vijf continenten; 2 uit Europa, 1 Azië, 1 N+Z America en 1 uit Afrika. In totaal kunnen vijf schermers zich op deze wijze plaatsen voor Londen. Voor de twee wapens waar geen teamwedstrijd voor is bij de Olypische Spelen, degen heren en sabel dames, kunnen een dubbel aantal schermers zich kwalificeren.

De finale bereiken in Bratislawa is niet voldoende voor de Nederlandse schermers. Zij moeten ook voldoen aan de eisen van het NOC-NSF; tweemaal de laatste acht bereiken op een WB toernooi.

Via de livestream kunt u het volgen op de EFC site.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.