Regiobijeenkomsten voor verenigingen

Print Friendly, PDF & Email

Vorig jaar zijn er succesvol zes regionale bijeenkomsten georganiseerd om jullie als vereniging te informeren over de laatste projecten en ontwikkelingen die er zijn betreffende het werven van leden en het creëren van een positief klimaat binnen de vereniging. Jullie zijn als vereniging vaak druk bezig met het bevorderen van de schermsport. De KNAS wil dit graag ondersteunen met producten en diensten die het best bij jullie situatie passen.

De komende twee maanden staan er diverse regionale bijeenkomsten gepland. Tijdens deze bijeenkomsten willen wij jullie informeren over een aantal onderwerpen.

Het lokaal aanbieden van sportaanbod

Om sporters te binden is het van belang dat het aanbod aansluit bij de behoefte van de potentiële sporters in de wijk. Echter zijn er meer factoren die van belang zijn bij het aanbieden van sportaanbod. Is de lokale situatie geschikt en kan je dit alleen of heb je hier andere partijen bij nodig? Wij brengen jullie graag op de hoogte van ontwikkelingen en mogelijkheden die er zijn voor de vereniging.

Jeugdbeleid en jeugdontwikkeling

Onder het motto ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ gaan steeds meer sportclubs enthousiast aan de slag met het schrijven van een jeugdbeleidsplan. In de praktijk echter blijkt dat dit geen eenvoudige klus is. De jeugd van een vereniging vormt een aparte groep met eigen wensen, behoeften en kenmerken. Dit betekent dat zij een bijzondere positie heeft binnen de club waar rekening mee moet worden gehouden tijdens het schrijven van een beleidsplan. Daarnaast kan een sportclub niet meer om WOB heen, wat werkt wel en wat werkt niet? Leer van elkaar en weet ook dat de bond over informatie en producten beschikt om de sportclub hierin te ondersteunen.

Naar een Veiliger Sportklimaat

Een positief en veilig klimaat binnen de vereniging is één van de belangrijkste voorwaarden om leden voor je vereniging te behouden. Met het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ wil de KNAS verenigingen ondersteunen om aan een prettig klimaat binnen de vereniging te werken. Tijdens de regiobijeenkomst vertellen we jullie graag meer over de mogelijkheden die het programma biedt om aan een veilig sportklimaat te werken. We vertellen o.a. over alle cursussen, workshops, bijscholingen e.d. die we jullie vereniging vanuit het programma veelal gratis kunnen aanbieden.

Er worden acht bijeenkomsten georganiseerd verspreid door het land. De data voor de bijeenkomsten zijn als volgt:

Daarnaast zijn we bezig met het inplannen van bijeenkomsten in de omgeving van Rotterdam en Zwolle. Zodra deze data bekend zijn, zal dit gecommuniceerd worden. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 met inloop vanaf 19.00 uur en duren tot uiterlijk 22.00 uur.

Inschrijven voor een van deze bijeenkomsten is mogelijk via het inschrijfformulier. Wanneer je verhinderd bent voor de bijeenkomst bij jou in de buurt, ben je van harte welkom om een van de andere bijeenkomsten bij te wonen. Samen met jullie nemen we graag initiatieven om er in nauwe samenwerking voor te zorgen dat de leden van de vereniging zich nog beter thuis voelen en door hun enthousiasme en trots reclame maken voor jullie club. Wij hopen jullie daarom te mogen verwelkomen op een van de bijeenkomsten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.