Kwalificatieprocedure EK/WK cadetten/junioren floret 2013/2014

Print Friendly, PDF & Email

In samenwerking met het begeleidingsteam floret onder leiding van bondscoach Andrea Borella is besloten de huidige kwalificatiemogelijkheden voor het EK en WK voor cadetten en junioren te verruimen. De procedure wordt hier omschreven en zal worden gepresenteerd aan schermers, ouders en trainers tijdens de volgende KNAS-trainingsstage op zaterdag 14 september. De aankondiging van de trainingsstage zal spoedig op de KNAS-site gepubliceerd worden. De aanpassing is beschreven in paragraaf 3.5 van de hier bijgevoegde versie van augustus van het handboek Schermer (laatste paragraaf, laatste zin).

Kwalificatieprocedure
In het seizoen 2013/2014 kan een schermer zich op twee manieren kwalificeren:

1. Via het huidige systeem, door 2500 punten te behalen en bij de beste 4 (EK cad/jun, WK jun) of beste 3 (WK cad) op de Nederlandse ranglijst geplaatst te zijn ten tijde van de kwalificatiedatum. Voor kwalificatie geldt dat deelname aan het equipe een voorwaarde is voor deelname aan het individuele toernooi. Tenzij er geen equipe gemaakt kan worden omdat er niet voldoende deelnemers zijn. Dit wordt geborgd door het ondertekenen van een verklaring die o.a deelname aan equipe op EK en WK jeugd verplicht.

2. Selectie door de bondscoach en het begeleidingsteam, zonder dat de puntenlimiet van 2500 is gehaald. Er kan worden besloten een schermer op subjectieve gronden te laten meedoen. Deze zijn:
a) Een droomdoel in het schermen hebben (verklaar je in een intakegesprek met het team);
b) Voldoende weerbaar zijn. Het begeleidingsteam monitort je prestaties op toernooien. Onder weerbaarheid wordt verstaan: copinggedrag onder stress, fysiek sterk genoeg onder druk, flexibel genoeg in tactische aanpassing onder druk;
c) Voldoende trainen en deelname aan de nationale trainingsstages. Schermers bespreken hun trainingsprogramma met het begeleidingsteam en zijn aanwezig op alle nationale trainingstages (waarbij maximaal één training gemist kan worden met zwaarwegende redenen).
d) Gebruik maken van het talentvolgsysteem van de KNAS, om het bovenstaande te documenteren.
Ook voor deze kwalificatieroute geldt dat deelname aan het equipe een voorwaarde is voor deelname aan het individuele toernooi.

Andrea Borella, het florettrainerscollectief en Etienne Van Cann

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.