WK schermen 2013

Print Friendly, PDF & Email

Op 5 augustus zijn de WK schermen in Boedapest begonnen. Op 5 augustus en 6 augustus zijn de voorrondes, alle tot 64. Ieder wapen heeft dan een rustdag en gaat de dag erop verder met het tableau van 64. Afgetrapt is met heren sabel. Onze zuiderburen hebben met Seppe van Holsbeke nog een ijzer in het vuur en de Hongaarse gastheren hebben de ogen gericht op Olympisch Kampioen Aron Szilagyi die als tweede op het tableau is geplaatst. Gisteren hebben tevens de voorrondes plaatsgevonden van dames floret en dames degen.

Vanochtend (6 augustus) was dames sabel het eerste onderdeel. Voor Nederland wordt het nu interessant want heren degen start om 11.30 uur. Bas Verwijlen (poule nr 1) en Tristan Tulen (poule nr 4) zullen hun voorrondes tegelijk verschermen. Dat is lastig voor coach Roel Verwijlen die beide sporters begeleidt. Er is gelukkig ook een groep fans uit Nederland overgekomen. Een aantal was al in Hongarije vanwege het fameuze trainingskamp in Szombathely. De resultaten zijn live te volgen via

http://www.engarde-service.com/files/wch2013/wch2013/ems-in

Bas is als nr 19 van de wereld verreweg de favoriet in zijn poule. De eerstvolgende in zijn poule, de Chileen Rolf Nickel vinden we terug op plaats 74.

De uitslagen bevestigen dit beeld. Bas was in alle opzichten een maatje te groot voor zijn tegenstanders en wint met de overtuigende cijfers: 5-2, 5-0, 5-0, 5-3, 5-2 en 5-0! Hij is daarmee als eerste geplaatst na de poules. Hij is vrijgesteld voor het vervolg van de voorrondes en zal dus als nummer 17 donderdag starten in het hoofdtoernooi met de beste 64 deelnemers. Bas is soms letterlijk een maatje te groot

Tristan heeft het als 71e geplaatst lastiger gehad, in ieder geval tegen de als 20e geplaatste Olympisch kampioen van Beijing, Matteo Tagliarol. Tristan won de eerste 5 partijen met klinkende cijfers: 5-2, 5-0, 5-1 en 5-2. Tegen de El Salvadoriaan Pineda kwam hij met 2-4 achter maar met een spectaculaire inhaalrace versloeg hij deze toch met 5-4. Zijn laatste partij tegen Tagliarol begon hij goed, halverwege was het 3-3. Helaas trok hij aan het kortste eind en verloor hij met 3-5. met 5 winstpartijen is dit voor de jonge Tristan een hele goede opening! Meer goed nieuws: na de 11 deelnemers die alles hebben gewonnen is Tristan door zijn goede verhouding gegeven/ontvangen treffers de 4e van de 17 mensen die er één hebben verloren. Hiermee is hij 15e na de voorrondes en zal hij als nummer 31 starten aan het hoofdtoernooi met de beste 64 aanstaande donderdag. En dat in een veld met een record aantal deelnemers van 216!

Tristan tevreden halverwege de poule

Dit jaar is de WK ook via televisie te volgen. Het uitzendschema van Eurosport is te vinden via de facebookpagina van de KNAS.

Op deze pagina zullen met enige vertraging de resultaten worden gemeld. Leuk is dat zowel Bas als Tristan de poules verschermen in zaal A, de zaal waar ook de finales worden geschermd.

Bas, Tristan: succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.