Toekenning Topsportsubsidie NOC-NSF 2013-2016

Print Friendly, PDF & Email

Het NOC-NSF heeft dinsdag 4 december het toegekende sportbudget Topsportsubsidie aan de KNAS bekend gemaakt.

De schermsport zal voor de discipline Degen € 90.000 jaarlijks ontvangen. Dit bedrag wordt aangewend om de topatleten te ondersteunen om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen in Rio 2016. Op dit moment komen Bas Verwijlen en Tristan Tulen in beeld en er is oog voor een jongere generatie schermers. Zij kunnen eventueel aansluiten bij dit tweetal zodat er een degenteam afgevaardigd kan worden.

Het toegekende subsidiebedrag is minder dat de helft dan dat voor Degen is aangevraagd. Dit betekent dat een deel van het geplande beleid niet uitgevoerd kan worden. De komende weken zullen keuzes gemaakt worden hoe het degenprogramma er uit komt te zien. Het bestuur zal de afwegingen nauwgezet maken en de consequenties met de betrokkenen communiceren.

Aan het Sabel- en Floretschermen worden geen Olympische medaillekansen toegedicht. Dit heeft tot gevolg dat beide disciplines in de zogenaamde ‘afbouwregeling’ terecht komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.