Pernette Osinga benoemd tot Lid van Verdienste Schermbond

Print Friendly, PDF & Email

Zoetermeer, 24 november 2012

KNAS voorzitter Peter Sober heeft namens het bestuur Pernette Osinga benoemd tot Lid van Verdienste. In zijn speech bij Schermzaal Kardolus, blikte hij terug op haar succesvolle carrière.

 

Pernette OsingaOm direct met de hoogtepunten te beginnen; Pernette won in 1991 brons op het EK in Wenen en een jaar later op het WK, stond zij in Havana op het erepodium met brons.Het jaar 1992 was een speciaal jaar want zij won eveneens het Masterstoernooi in Budapest, een prestigieuze competitie tussen de beste acht van de wereldranglijst van dames degen. In Parijs en Rio schreef zijn het Wereldbekertoernooi op haar naam en in eigen land werd zij 6 keer Nederlands Kampioen. Vier keer op degen (1988,1991,1993,1995) en ook twee keer op floret (1989,1992).
Naast deze medailles zijn er nog een paar resultaten die niet vergeten mogen worden; het WK in Lyon (1990), waar ze als 11e eindigde en het WK in Athene(1994) waar ze 10e werd.

Begin jaren negentig, was het wapen degen voor dames nog geen onderdeel van de Olympische Spelen, vandaar dat dit op haar CV ontbreekt. Pas in 1996 bij de Spelen van Atlanta, werden dames toegelaten. Ook buiten de lopers heeft Pernette zich op bijzondere wijze ingezet voor de schermsport. Toen het NOC-NSF in 1991 besloot een Atletencommissie samen te stellen was Pernette de eerste voorzitter hiervan. Een paar jaar later ontving zij van het International Fair Play Committee het diploma voor ‘Promotion of Fair Play’.

Momenteel is Pernette actief als ondernemer met haar bedrijf Heart-Work, ze is coach en personal trainer en ze is juriste.

Pernette Osinga

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.