Zilver voor Saskia van Erven-Garcia op Pan-Amerikaanse Kampioenschappen

Print Friendly, PDF & Email

Zilver voor Saskia van Erven-Garcia op Pan-Amerikaanse KampioenschappenPersbericht van Schermcentrum Amsterdam

Zilver voor Saskia van Erven-Garcia op Pan-Amerikaanse Kampioenschappen

Geen EK voor de Amsterdamse schermster en deelneemster aan de Olympische Spelen Saskia van Erven-Garcia: zij schermde op de Pan-Amerikaanse Kampioenschappen in Cancún, Mexico, voor haar moederland Colombia.

Vergezeld door haar coach Matthijs Rohlfs schermde Saskia een foutloze voorronde met enkel winstpartijen, waarna ook de eerste twee eliminatierondes erg makkelijk werden gewonnen.

In de kwartfinale was de Canadese Peterson, ook deelneemster aan de Spelen, de tegenstandster. Deze concurrente werd door Saskia overtuigend verslagen met 15-6. De halve finale was wederom een partij tegen een mede-Olympiër, de Amerikaanse Prescod. Hoewel Prescod in de top 16 van de wereldranglijst staat bleek ze geen obstakel voor de ontketende Saskia, die de partij met 15-8 besloot. Tegenstandster in de finale was Lee Kiefer, tevens uit Amerika en de nummer vier van de wereldranglijst. Ondanks een goede start van Saskia ging de partij met 10-15 verloren.

Met het zilver op zak en inmiddels de 23ste plaats op de wereldranglijst kan Saskia zich nu volledig richten op London, waar ze op 28 juli in actie zal komen. De komende tijd zal ze zich samen met haar coach Rohlfs voorbereiden in de schermzaal van SCA in het Frans Otten Stadion.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.