Resultaten Nederland op EK Schermen 2012 Legnano

Print Friendly, PDF & Email

EK 2012 LegnanoOp 18 en 19 juni 2012 vond het EK Schermen 2012 in Legnano (Italië) plaats. Hieronder volgt het resultaat van de Nederlandse schermers die hieraan deelnamen.

 

Heren degen individueel (18 juni)

Op piste 1 schermde Bas Verwijlen een sterke eerste ronde met alleen een verliespartij tegen Martin Capek (CZE). Hij eindigde hiermee als 5e op het tableau en werd vrijgesteld voor de eerste eliminatie. Zowel Arwin Kardolus als Tristan Tulen hadden het in de voorronde zwaarder en wisten maar twee partijen te winnen. Hun plaatsing was respectievelijk 71e en 66e. In een zeer spannende eliminatiepartij versloeg Kardolus Nikolya Tchaldin (LTU) met 15-14. Tristan Tulen kwam in de eerste eliminatie uit tegen Frederik von der Osten (DEN). Hij won overtuigend met 15-10. Vervolgens verloren beiden bij de laatste 64. Kardolus verloor met 6-15 van Nikita Glazkov (RUS) en Tulen van de Fin Niko Vuorinen met 5-15.

 

 Bas Verwijlen

Bas Verwijlen – copyright foto’s Riemersma

 Tristan Tulen

Tristan Tulen – copyright foto’s Riemersma

In de tweede eliminatie ronde trof Bas de sterke Nikoli Novosholov (EST). Door een slechte voorronde was de Est lager geplaatst dan verwacht.

Hierdoor ontstond al vroeg in het toernooi een ontmoeting tussen twee sterke schermers. De partij eindigde met verlies voor Bas (11-15). Novosholov bereikte uiteindelijk de finale en won zilver. Het goud ging naar de Rus Sukhov.

 

 

 

Heren floret equipe (19 juni)

Na alle individuele partijen was het dinsdag de beurt voor het heren floretteam. Het Nederlandse team startte tegen de nummer 3, het sterke Franse équipe. De eerste helft van de wedstrijd ging goed: Na een succesvolle partij van Mats Stijlaart was er zelfs even een voorsprong. Na vier partijen stond de stand nagenoeg gelijk met 19-20. In het tweede deel deed Lefort zijn naam eer aan door evenals Sintes met 5-0 te winnen. De Fransen sloten de partij met overmacht af.

In de volgende ontmoeting tegen Denemarken, toonde het team veerkracht na een slechte start. Met een nipt verschil van 41-45 werd van de Denen verloren. Tenslotte bleek de laatste ontmoeting tegen Turkije geen probleem: winst met 45-35, waardoor de eindklassering een 13e plaats werd. Het floret équipe goud was voor Italië, dat Frankrijk in de finale versloeg.

copyright foto’s Riemersma

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.