Rolstoelschermen van start in Breda met 2 gesponsorde rolstoelen !!!

Print Friendly, PDF & Email

Meyra Retail Services sponsort s.v. Pallas

Afgelopen jaar heeft schermvereniging Pallas uit Breda, in samenwerking met schermvereniging De Vrijbuiters uit Gouda, de KNAS en Breda-Actief voorbereidingen gestart om rolstoelschermen opnieuw in Nederland te introduceren.

Binnen Pallas wordt sinds een aantal maanden onder leiding van iniatiefnemer Jaap ten Cate (zelf in een rolstoel) vrijwel elke trainingsavond geschermd vanuit de rolstoel. Omdat Jaap op dit moment nog de enige rolstoelschermer binnen Pallas is heeft een aantal van de (lopende) leden van Pallas enthousiast in de rolstoel plaatsgenomen. Stuk voor stuk moesten ze toegeven dat het zwaarder is dan wat ze gewend zijn! Ook heeft Pallas al bezoek gehad van een oud-floretschermster die sinds ze in een rolstoel terecht kwam niet meer had geschermd. Ook zij was erg enthousiast. Om meer bekendheid te geven aan het rolstoelschermen zijn er daarnaast de afgelopen tijd demonstraties gehouden (onder meer bij de ParaGamesBreda) en is er contact gezocht met lokale media waaronder BN/De Stem.

Om het rolstoelschermen verder uit te kunnen bouwen is het bezit van goed materiaal natuurlijk een vereiste. Door het initiatief van de ouders van één van de jeugdleden is Pallas in contact gekomen met Meyra Retail Services, leverancier van rolstoelen. Dit bedrijf was zo gecharmeerd van het initiatief dat ze direct 2 sportrolstoelen heeft gedoneerd! De beide rolstoelen zijn in uitstekende staat. Van schermvereniging AEW uit Leiden heeft Pallas een set beugels (om de rolstoelen in vast te zetten) in bruikleen gekregen. Momenteel wordt onderzocht op welke wijze er nog meer materialen en financiën kunnen worden verkregen.

Er is nog een flinke weg af te leggen voor het rolstoelschermen in Nederland weer op de kaart staat, maar de eerste belangrijke stappen zijn genomen! Meer informatie is te verkrijgen bij Jaap ten Cate via

‘;
// —
. Binnenkort wordt ook op de website van Pallas meer informatie geplaatst: www.svpallas.nl.

www.youtube.com/user/MennoSabrina

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.