Collecteer voor Fonds Gehandicaptensport en ontvang 25% of 15% van het opgehaalde bedrag

Print Friendly, PDF & Email

In de week van 30 maart tot en met 5 april vindt de landelijke collecteweek voor Fonds Gehandicaptensport plaats. Fonds Gehandicaptensport zorgt er met behulp van de collecte voor dat iedereen met een handicap overal kan (blijven) sporten. Daar zijn (nieuwe) collectanten voor nodig!

Collecteren voor Fonds Gehandicaptensport levert de vereniging ook iets op. Heb je als vereniging één of meerdere rolstoelschermers als lid? Dan mag de vereniging 25% van het opgehaalde bedrag houden. Heb je geen rolstoelschermers als lid? Dan ontvangt de vereniging alsnog 15%. De KNAS ontvangt 25% van het totaal opgehaalde bedrag van alle verenigingen, waarmee verenigingen ondersteund worden bij het opzetten en promoten van rolstoelschermen. Het resterende bedrag gaat naar Fonds Gehandicaptensport.

Wie is Fonds Gehandicaptensport?
Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dat doet het Fonds door middel van het financieren van sportevenementen, het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk, het werven van (financiële) middelen en het geven van voorlichting.

Twijfel je over het collecteren? Fonds Gehandicaptensport verstrekt subsidies aan verenigingen voor bijvoorbeeld materialen en aanpassingen aan accommodaties. Één van de voorwaardes voor het verkrijgen van deze subsidie is dat er gecollecteerd wordt voor Fonds Gehandicaptensport.

Mocht u meer informatie nodig willen dan kunt u contact opnemen met Maartje Snelders via veiligsporten@knas.nl of 079-3438147. Voor vragen over Fonds Gehandicaptensport of uw aanmelding kunt u contact opnemen met Heidi Wennekes via heidi@fondsgehandicaptensport.nl of 06 – 53299738.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.