Trainers workshop Andrea Borella

Print Friendly, PDF & Email
Andrea Borella

Andrea Borella

Voorafgaand aan elke nationale trainingsstage op de vrijdagavond zal een trainers workshop onder leiding van Maître Andrea Borella worden verzorgd.

De KNAS werkt al enige tijd samen met de Italiaanse topcoach Maitre Andrea Borella. Dit heeft geleid tot initiatieven als de organisatie van meerdere nationale trainingsstages voor de beste Nederlandse floretschermers en begeleiding op EK’s en WK’s. Het doel is het verbeteren van het niveau en de prestaties van schermers en trainers. Hieruit is het floretbegeleidingsteam ontstaan.

Vanaf dit seizoen zal breder worden ingezet op de ontwikkeling van wedstrijdschermers en alle trainers die zich tot doel stellen wedstrijdschermers op te leiden. Als eerste initiatief zal voorafgaand aan elke nationale trainingsstage op de vrijdagavond een trainers workshop onder leiding van Maître Borella worden verzorgd. De workshop al bestaan uit het behandelen en oefenen van de verschillende aspecten van het individueel lesgeven aan wedstrijdschermers. Vervolgstappen zijn het maken van videoregistraties en documentatie, en het zorgdragen voor de borging van het behandelde middels regelmatige bijscholingssessies.

Op vrijdagavond 12 oktober zal de workshop in de schermzaal van Fencing Club Almere worden gehouden. Trainers zijn welkom met een eigen leerling als ‘oefenmateriaal’. Deelname is gratis. Van het floretbegeleidingsteam zullen aanwezig zijn: Maître Andrea Borella, Maître Jeroen Divendal en Matthijs Rohlfs.

Datum: vrijdagavond 12 oktober
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Locatie: Gerrit Th.Rotmanlaan 28, 1336 BA Almere
Telefoon: 06-50258690 (Ad v/d Weg)

Ondanks de korte termijn hopen wij op een enthousiaste opkomst. Toekomstige sessies zullen ruim van tevoren aangekondigd worden. Tot vrijdag!

Met sportieve groet,

KNAS floretbegeleidingsteam, in samenwerking met KNAS Breedtesport

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.