Junioren WK Schermen 2012, Moskou, dag 6

Print Friendly, PDF & Email

Junioren Degen
Moskou, 5 april 2012

Junioren degen, zowel dames als heren stonden op de pistes in Moskou. Tom Bontes en Kelly Boone hebben beiden een goede prestatie geleverd door respectievelijk bij de laatste 16 en 32 te eindigen.
Kelly Boone schermde een bijna perfecte poule met 5 winstpartijen. Ze werd hierdoor vrijgesteld voor de eerste eliminatie en ontmoette bij de 64 de Canadese Hoppe die geen enkele bedreiging vormde (15-6). Hierna kwam Kelly uit tegen Xiang (CHN). In de eerste ronde schermde Kelly soepel naar een 8-3 voorsprong. Helaas wist ze deze afstand niet vast te houden. Xiang vond de oplossing en schermde punt voor punt terug tot een 15-11 winst. Kelly eindigde hierdoor als 26e. 

WK Schermen Kelly Boone

 

Laatste-jaars cadet Tom Bontes schermde zijn poule met 3 winst en 2 verlies partijen. In zijn eerste eliminatie ontmoette hij de Roemeen Ciovica die aanvankelijk op voorsprong kwam. Tom kwam in de slotfase verrassend terug en won met 15-14. De Japanner Yamada, die als 6e was geplaatst was geen enkel probleem, (15-7). Saleh (EGY) was een minder makkelijke tegenstander, tot de 13 kroop de stand gelijk omhoog. Tom maakte uiteindelijk de belangrijke twee laatste punten. Bij de laatste 16 was Von der Osten (DEN) zijn opponent. In rap tempo werd er geschermd, Tom verloor de partij met 11-15 en werd hiermee 13e in het Junioren veld. Een bijzonder prestatie voor deze jonge schermer, die zich zelf een mooi verjaardagskado gaf.

WK Schermen Tom Bontes

Zoa de Wijn kwam in een moeilijke poule niet uit de verf en wist slechts 1 partij met winst af te sluiten. Hij werd 127e.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.