Congres “Fysieke Training”

Print Friendly, PDF & Email

NLcoach en Sportservice Zuid-Holland organiseren op vrijdag 3 februari 2012 het congres “Fysieke Training” in het ROC ID College in Gouda. Het congres start om 16.00 uur en zal tot ongeveer 20.30 uur duren.

In het coachen van sporters/teams is de lichamelijke component erg belangrijk. Als coach moet je weten wat je sporters op het fysieke vlak laat doen, waarom je sporters dat laat doen en wanneer je sporters dat laat doen. Dat is de basis! De mate van belastbaarheid hangt af van leeftijd, geslacht en op welk niveau de sporter actief is. Hoe ga je als coach met dit gegeven om? En op welke manier belast je je sporters zo effectief en efficiënt mogelijk? Hoe ga je om met conditietraining, krachttraining, blessures, testen en meten en plannen en periodiseren? Tijdens dit congres laten NLcoach en Sportservice Zuid-Holland je de vertaalslag zien hoe je de theorie kan implementeren in je eigen dagelijkse praktijk.

Het programma
In het plenaire gedeelte komt een topcoach Gertjan Verbeek van AZ aan het woord. Hij zal spreken over het belang van een goede fysieke gesteldheid, zijn ervaring met het fysieke aspect en welke rol je als trainer-coach hebt als het gaat om het fysiek trainen van sporters.
Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal vier workshops. De workshops duren 75 minuten. De workshops worden interactief ingestoken zodat er veel ruimte ontstaat voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die je, als trainer-coach, kan gebruiken in het begeleiden/coachen van sporters/teams. De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:

  • Workshop 1 – ‘Testen en meten van fysieke parameters’ door Robbert de Groot, AZ
  • Workshop 2 – ‘Kracht- en conditietraining’ door Henk Kraaijenhof, Vortx
  • Workshop 3 – ‘Plannen en periodiseren’ door Jora Wolfgram, Academie voor Sportstudies Den Haag
  • Workshop 4 – ‘Blessures en preventie’ door Erik van Putten, Sportfysio Leiden

Klik HIER voor het programma.
Klik HIER voor de inhoud van de workshops

Inschrijven kan via deze link: http://www.nlcoach.nl/congressen/fysieke-training/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.