Olympische Spelen 2012: Dames Degen: Shemyakina wint goud voor Oekraïne

Print Friendly, PDF & Email
Britta Heidemann and Yana Shemyakina fight for the gold.

Britta Heidemann and Yana Shemyakina fight for the gold.

Oekraïnes Yana Shemyakina versloeg Britta Heidemann (GER) 9-8 in extra tijd om de Olympische medaille te winnen in Dames Degen.

Heidemann, de goud winnaar uit 2008 , schermde een spel van kat en muis met de Oekraïense.  Dat pakte uit in het voordeel van Shemyakina aangezien ze de hele dag top ranking schermers heeft verslagen in de extra tijd.

Na twee schermperiodes had Heidemann een magere 3-2 voorsprong.  Vroeg in de 3e periode , sloeg Shemyakina terug en nam de leiding met 6-4.  Tegen het einde van de derde periode kwam Heidemann terug om gelijk te trekken op 7-7 en een dubbele treffer met 39 seconden speeltijd over zet de stand op 8-8.

Geen van beide schermers maakte de winnende treffer – het werd extra tijd.

In de extra minuut, voerde Heidemann de aanvallende druk op net als ze tegen Shin had gedaan.  Dit keer is haar tegenstander klaar en scoort – Shemyakina wint het goud voor Oekraine met een 9-8 stand.

In de wedstrijd om het brons was Korea’s A Lam Shin de duidelijke pulbieksfavoriet en begon met een 2-0 voorsprong tegen Yujie Sun (CHN). Shin had echter niet genoegd energie om tegen Sun te strijden na de vertraging van bijna 70 minuten tegen Heidemann en werd verslagen met 15-11 door Yujie Sun (CHN).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.