Junioren WK Schermen 2012, Moskou, dag 5

Print Friendly, PDF & Email

Junioren Heren Floret en Dames Sabel
Moskou 4 april 2012

Op het programma staan de junioren heren floret en dames sabel.
Sabreuse Sera Palings wint in haar poule alleen van Barnard (AUS) en komt net te kort tegen de Libanese Tannous (4-5). Haar score is niet voldoende om op het tableau te komen.
Florens Pfann weet helaas geen winst te behalen en gaat niet door naar de eliminaties.

Max Janssen wint van de Babaogulu (TUR), MCClure (GBR) en Semenov (KAZ). Bij de Poolse Siess  gaat de laatste treffer bij 4-4 net naar de tegenpartij, waardoor Max met 3 gewonnen partijen als nummer 44 op het tableau komt.
Nathan Kulhanek heeft de perfecte start; Hij wint al zijn poulewedstrijden op rij; De Amerikaan Massialas (die uiteindelijk 3e wordt) verslaat hij knap met 5-3. Tegen de Griek-met-de-lange-achternaam (Kontochristopoulos) wordt het met een gelijke stand van 4-4 spannend, maar Nathan laat de match niet uit zijn handen glippen; Met 6 poulewinsten en 15 tegentreffers, komt hij als 7e op het tableau.

In de eliminaties (128) wint Max met grote afstand van de Australier Donald (15-5), maar bij de 64 loopt hij vast tegen de Amerikaan Imboden. Max eindigt als 44e.
Nathan is de eerste eliminatie vrijgesteld en schermt dan tegen de evenoude Ahmad (EGY). Nathan scoort de eerste twee punten maar dan keert het tij en loopt Ahmad uit tot 8-3. De voorsprong die hij heeft in de eerste pauze weet Ahmed tot het einde te bewaren. Nathan verliest met 15-12 en eindigt als 34e in Moskou.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.