Moskou 2012: WK Schermen voor cadetten en junioren

Print Friendly, PDF & Email

(KNAS)

31 maart – 8 april 2012

Na een lange periode van voorbereiden, trainen, wedstrijden en stages komt het einddoel in zicht; het WK schermen in Moskou voor cadetten en junioren. Namens Nederland gaan 11 schermers deelnemen. Hieronder volgt het schermprogramma en een korte introductie van de deelnemers en begeleiding. Via Fencing World Wide kunt u de wedstrijden volgen. Dagelijks zal geprobeerd worden een verslag te posten op de KNASsite en Facebook.

Shahram Massoumi

Shahram Massoumi

Begeleiding

 

Chef d’équipe is Shahram Massoumi.

Hij draagt voor de Nederlandse delegatie  de organisatorische eindverantwoordelijkheid van het evenement. Tevens zal Shahram als sabelcoach de honneurs waarnemen.

Als bondscoachdegen is Roel Verwijlen aangesteld en voor floret, Andrea Borella. Laatst genoemde wordt geassisteerd door Daniel Nivard. Gerrit Koops begeleidt de schermers als fysiotherapeut en is tevens vertrouwenspersoon.

 

(foto Roel Verwijlen ontbreekt)

Andrea Borella

Andrea Borella

Daniel Nivard

Daniel Nivard

Gerrit Koops

Gerrit Koops

Cadetten

31 maart:         Dames floret:

Svenja Jahn (’96, Den Bosch) en Eline Rentier  (’96, HollandSchermen).

Svenja is pas 15 jaar maar heeft al 2 ECK’s en een CWK meegemaakt. Haar beste prestatie dit jaar was een 7e plaats in Budapest, een toernooi uit het Europese Cadetten Circuit (ECC).

Voor Eline is het de eerste keer dat ze gaat deelnemen aan het CWK, haar beste prestatie in het ECC, was 5e in Manchester.

Svenja Jahn

Svenja Jahn

Eline Rentier

Eline Rentier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 april;             Heren floret:

Florens Pfann (’95, la Rapiere) en Patrick Post (’95, SCA).

De finale cadetten van het NJK was tussen bovengenoemde heren, waarbij Florens de winnaar werd. Florens kwalificeerde zich eerder dit jaar voor het ECK in Porec waar hij een 39e plek behaalde. Zijn beste prestatie in het ECC was een 11e  plaats in Athene. Florens gaat in Moskou twee keer schermen, bij de cadetten en  junioren.

Als 3e-jaars cadet grijpt Patrick zijn laatste kans om deel te nemen aan het CWK in Moskou. Zijn beste prestatie in het ECC was 22e in Manchester.

(foto Flores Pfann ontbreekt)

Patrick Post

Patrick Post

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 april  Heren degen:

Tom Bontes (’95, Den Bosch) en Zoa de Wijn (’95, HollandSchermen) .

Beide schermers hebben een goed seizoen achter de rug met diverse podium plaatsen. Tom werd naast Nederlands Jeugd Kampioen, 2e in Ankara in het ECC en behaalde in Porec een 25e plaats op het recente Europese Cadetten Kampioenschap.
Zoa de Wijn behaalde op het ECK in Klagenfurt vorig jaar een 10e plaats, dit jaar in Porec een 33e en op het CWK in Jordanië een 46e plek. In Ankara (ECC) won hij dit seizoen goud. Tom en Zoa doen beiden ook mee aan de wedstrijden voor junioren.

 (foto Tom Bontes ontbreekt)

Zoa de Wijn

Zoa de Wijn

 

Junioren

3 april              Dames floret;

Carmel Tulen (’94, Den Bosch)

Carmel is Nederlands Kampioen floret en heeft al diverse keren deelgenomen aan het ECK en CWK. Haar beste resultaat dateert uit 2009 , waar ze 12e werd op het ECK in Bourges. Recent behaalde ze in Porec een 7e plek met het junioren equipe en ze werd 47e individueel.

(foto Carmel Tulen ontbreekt)

 

4 april              Dames sabel: 

Sera Palings (’92, Pallas)

Al vele jaren gaat Sera aan kop in het Nederlandse Sabel schermen. Toch deed ze nog niet eerder individueel mee een EJK of JWK. Vier jaar geleden nam ze wel deel in het sabel equipe op het EJK in Amsterdam. Op de valreep wist ze zich gelukkig te plaatsen voor Moskou, onder andere door haar prestaties op de Worldcup in Madrid waar ze 17werd en in Kiev, waar ze als 27e eindigde.

Sera Palings

Sera Palings

4 april              Heren floret:
Max Janssen (’92, SCA), Nathan Kulhanek (’94, SCA) en Florens Pfann (’95, la Rapiere)

Max en Nathan behoren tot de routiniers, Max nam al deel in Belfast en Bourges. Dit jaar bij het EJK in Porec, eindigde Max, ondanks zijn griep, als 25e. Het Nederlands Kampioenschap voor junioren schreef hij op zijn naam en hij werd tweede bij de senioren. Zijn beste resultaat bij de World Cup was in Lignano waar hij 27e werd.

Nathan kwalificeerde zich alle drie de cadetjaren voor het ECK en CWK waarbij een 6e plaats in Klagenfurt zijn beste prestatie was. Dit jaar behaalde hij als eerstejaars junior al opvallende resultaten; op de World Cups in Madrid en Bratislava, eindigde hij beide keren bij de laatste 32. Voor beschrijving Florens zie onder 1 april

Max Jansen

Max Jansen

Nathan Kulhanek

Nathan Kulhanek

(foto Florens Pfanne ontbreekt)

5 april              Dames  degen:

Kelly Boone (’92, Kardolus)

Naast haar 4 individuele NJK titels, neemt Kelly Boone van alle schermers de meeste EK en WK ervaring mee. Al vanaf 2007 weet zij zich te kwalificeren; Acireale, Belfast, Rovigo, Bourges, Sheffield, Catania. Met als beste prestatie een 27e plaats in op het JWK van vorig jaar, in Jordanië. Dit jaar is haar laatst kans op een medaille plek voordat zij definitief doorstroomt naar het seniorenveld.

Kelly Boone

Kelly Boone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 april              Heren degen:

Tom Bontes (’95, Den Bosch) en Zoa de Wijn (’95, HollandSchermen).

Tom en Zoa nemen ook bij de junioren deel. Voor beschrijving zie 2 april.

 (foto’s zie hierboven)

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.