WK 2014 Dag 8

Print Friendly, PDF & Email

Naast de verjaardag van Tristan was dinsdag ook de eerste dag van het equipetoernooi op degen. De Nederlandse ploeg had dit seizoen behalve het EK geen equipewedstrijden gedaan, was dus heel laag geplaatst en moest al in de eerste voorronde beginnen. De tegenstander was Zweden, waarvan Bas, Tristan en Tom op het EK in Straatsburg al hadden gewonnen.

De partij begon pas om 1430u, dus ’s ochtends was er tijd om nog de partij in Straatsburg op video te bekijken, te bespreken wat de sterke en zwakke kanten van de Zweden waren en de tactiek te bepalen. Daarna naar de zaal, opwarmen en inschermen.

De eerste drie partijen in de ontmoeting gingen gelijk op. In de vierde partij sloeg Tristan een gaatje van drie punten, dat Bas en Tom vervolgens wisten vast te houden. In de voorlaatste partij kwamen de Zweden nog even iets terug, maar als laatste schermer maakte Bas het karwei professioneel af: 45-41 en door naar de laatste 32.

Daar wachtten de Zwitsers: de Europees kampioen, nummer 1 van de wereldranglijst en hier ook als eerste geplaatst. Die status maakte Zwitserland in de ontmoeting ook waar: ze bouwden gestaag aan een voorsprong, die ondanks goede individuele treffers van de Nederlandse schermers niet te overbruggen bleek. De eindstand werd uiteindelijk 45-29 en daarmee was dit WK voor de Nederlands ploeg ten einde. Nog geen grootse resultaten, maar wel goed schermen van alle drie de Nederlandse deelnemers, zowel individueel als in het equipe. Dat is een goede eerste stap op weg naar wat uiteindelijk plaatsing en een goed resultaat bij de Spelen in Rio moet worden.

De finales van het equipetoernooi floret eindigden bij de mannen in een overwinning voor Frankrijk met China op de tweede plaats en Italië op de derde, en bij de vrouwen in winst voor Italië, met Rusland als tweede en Frankrijk als derde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.