WK Kazan

Print Friendly, PDF & Email

Het oog van de storm, tussen de finaledag van het individuele toernooi en het begin van het equipetoernooi. Vanochtend vertrok de hele ploeg gezamenlijk, met de onmisbare Russische attachée Svetlana, naar het subtropische zwemparadijs van Kazan. Zoals op meer plaatsen in Rusland moesten zelfs daar nogal wat formulieren ingevuld worden voor je naar binnen kon, maar daarna werden alle waterglijbanen uitgeprobeerd, behalve de hele saaie brave langzame natuurlijk.

De middag werd vooral in de lobby van het hotel naast het onze doorgebracht. Daar doet namelijk de wifi het wel. Tristan leste nog een half uurtje; Bas en Tom deden het vandaag rustig aan.

Morgen om 1430u (1230u Nederlandse tijd) begint de strijd om een plaats bij de beste 32 tussen Nederland en Zweden. Diezelfde ontmoeting pakte op het EK in Straatsburg uit in het voordeel van Nederland. Als dat nu weer lukt volgt daarna een confrontatie met Zwitserland, de nummer 1 van de plaatsingslijst.

De Duitsers pakten vandaag hun eerste gouden medaille, door in de finale van het sabelequipetoernooi een achterstand van zes punten weg te werken tegen Korea. Hongarije won brons. Bij de vrouwen won het team van de VS voor het eerst goud, het zilver was voor Frankrijk.

– Koen Sizoo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.