Nederlands optreden op World Cup rolstoelschermen in Malchow (Duitsland)

Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen weekend was het eindelijk zover. Voor het eerst in meer dan twintig jaar heeft Nederland met twee schermsters deelgenomen aan een World Cup rolstoelschermen. Aan dit toernooi deed de wereldtop uit maar liefst negentien landen mee.

Mieke van Chastelet werd 14de en Elke van Achterberg, die met haar 13 jaar de jongste deelnemer van het toernooi was, werd 15de. Mieke en Elke troffen in de voorrondes de beste schermsters van de wereldranglijst. De dames uit Brazilië, Italië, Hongarije, Rusland, Wit-Rusland, Bulgarije en Groot-Brittanië waren nog een maat te groot voor de Nederlandse dames, maar onze schermsters keren met een schat aan ervaring terug naar Nederland.

Het optreden van onze schermsters en de commissie Rolstoelschermen van de KNAS hebben vele contacten en uitnodigingen voor toernooien in diverse landen opgeleverd.

Door: Commissie Rolstoelschermen


Elke van Achterberg


Mieke van Chastelet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.