Tristan Tulen 3e op “Weiße Bär”

Print Friendly, PDF & Email

TRISTAN TULEN 3E OP "WEISSE BÄR"In Berlijn is dit weekend voor de 53e keer het prestigieuze heren degen toernooi “Weiße Bär” georganiseerd. Maar liefst 260 schermers uit 28 landen namen deel aan dit tweedaagse evenement.

Tristan Tulen (1991) heeft hier een prachtige prestatie neergezet door in dit sterke deelnemersveld het brons te verdienen. Na een moeizame eerste dag waar Tristan zich als 63e plaatste voor het hoofdtoernooi trof hij zijn trainingsmaat Bas Verwijlen, die na een ongeslagen kwalificatiedag op de 2e plaats van het tableau stond. Na Bas overwonnen te hebben met 15-12, was de sterke Est Allika aan de beurt om met een zelfde uitslag te worden verslagen. Bij de laatste 16 ontmoette Tristan de zoon van de Duitse bondscoach, Rudolf Haller, die hij met 15-5 elimineerde. Bij het tableau van de laatste 8 stond verrassend de Fin Seeve klaar om Tristan van de halve finale af te houden. In een spannende partij versloeg Tristan de Fin met 15-13.

WB-histDe halve finale vond plaats op een historische plek (zie foto hierboven). Tristan kwam uit tegen de Fransman Alex Fava. Het was in een prachtige partij waarbij Tristan nipt verloor met 15-13. De eerste plaats ging naar Jorg Fiedler die als titelverdediger Fava in de finale versloeg.

Met dit recente resultaat, voert Tristan nu de Europese U23 ranglijst aan met 44 punten.

Van harte gefeliciteerd Tristan en trainer Roel !

foto’s zijn aangeleverd door SC Den-Bosch.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.