Schermers naar Olympische Spelen 2012 Londen

Print Friendly, PDF & Email

Schermers Bas Verwijlen en Saskia van Erven-Garcia zullen deelnemen aan de Olympische Spelen 2012 in Londen.

Citius, Altius, Fortius

De zomer van 2012 staat bol van mooie sportmomenten maar het hoogtepunt gaat naderen; Op 27 juli wordt in Londen de fakkel overgedragen en starten de Olympische Spelen. Het grootste sportspektakel ter wereld zal gedurende twee weken in de Britse hoofdstad plaatsvinden.

Velen dromen ervan, slechts enkele zijn uitverkoren om als atleet mee te doen aan dit glorieuze sportevenement. Bas Verwijlen nam in 2008 al deel aan de Olympische Spelen in Beijing, waar hij een 8e plaats behaalde. Dankzij zijn indrukwekkende palmares, waaronder het zilver op het EK en WK in 2012, zal hij op 1 augustus wederom Nederland vertegenwoordigen op de Zomer Spelen. Samen met bondscoach en vader, Roel Verwijlen, heeft hij zich nauwgezet voorbereid op zijn deelname. Tweemaal stond hij dit jaar genoteerd als ’s werelds beste degenschermer. De heren Verwijlen zijn beiden verbonden aan SC Den Bosch.

Bas Verwijlen naar Olympische Spelen 2012 Londen

Bas Verwijlen naar Olympische Spelen 2012 Londen

De schermpistes zijn uitgerold in het Exhibition Center Londen (Excel), waar op 28 juli de eerste disciplines starten. Saskia van Erven Garcia zal samen met haar coach Matthijs Rohlfs op de eerste dag acte de présence geven bij het dames floret. Van Erven-Garcia werd – na een stop van bijna twee jaar- in oktober 23e op het WK. In zeer korte tijd liet ze op Wereld Bekertoernooien zien dat ze zich met de top kan meten. Ze won vervolgens ook nog het toernooi in Parijs en verdiende recent het zilver op de Pan- American Kampioenschappen in Mexico. De Nederlands Kampioene traint door de weeks bij schermcentrum Amsterdam en komt in Londen uit voor haar moederland Colombia.

Saskia van Erven-Garcia naar Olympische Spelen 2012 - Londen

Saskia van Erven-Garcia naar Olympische Spelen 2012 – Londen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.