Bert van de Flier gekozen tot CIFP (fair play) bestuurslid!

Print Friendly, PDF & Email

Bert van de FlierTijdens de Algemene Ledenvergadering van het International Committee for Fair Play op 28 april 2012 in Budapest is Bert van de Flier gekozen tot Bestuurslid. Bert is oud voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond, oud-bestuurslid van de Federation Internationale d’Escrime en oud bestuurslid van de European Fencing Confereration. Momenteel is hij penningmeester van de KNAS.

Het CIFP bestaat dit jaar 49 jaar en is opgericht in een gezamenlijke operatie van IOC en Unesco. Bert omschrijft het doel als “het bewaken van de ethische kant van de erfenis van Pierre de Coubertin”. Er worden jaarlijks prijzen en diploma’s uitgereikt aan mensen die zich duidelijk hebben onderscheiden op het gebied van “fair play”. Dit gaat in de sport verder dan je alleen maar aan de spelregels houden. Tevens worden er aanbevelingen gedaan aan Internationale sportbonden om middels bepaalde regels de sport eerlijker en beter toegankelijker te maken. Denk bv aan de gewichtsklassen in boksen versus de lengte van basketbalspelers waar iemand van 1.70 m. het vrijwel altijd zal afleggen tegen een speler van 2.10 m.

Uit de schermwereld zijn er naast Bert nog 3 schermers in het CIFP. Voorzitter Jeno Kamuti (Hon), Penningmeester Sunil Sabharwal (USA) en gewoon lid Eduardo Mangiarotti ( ITA ) Bekende andere leden zijn o.a.. tweevoudig Olympisch Kampioen hardlopen en nu de organisator van de OS Londen Lord Sebastian Coe ( GBr.) en oud Wereld en Olympisch zwemkampioene Donna de Varona ( USA ) De huidige erevoorzitter is (hoe kan het ook anders), IOC Voorzitter Jacques Rogge.

Meer info op www.fairplayinternational.org.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.