Junioren WK Schermen 2012, Moskou, dag 2

Print Friendly, PDF & Email

Floret Heren Cadet
Moskou, 1 april 2012.pp

Florens Pfann en Patrick Post zijn beiden uitstekend van start gegaan in hun poule. Beiden sloten de partijen op rij, met winst af. Florens schermde zelfverzekerd en maakte op sierlijke wijze zelfs achter zijn hoofd om, een paar treffers. Hij verloor alleen van de Rus Pivovarov en kwam als 21e op het tabeau.
Patrick schermde efficient en trefzeker, ronde zelfs tegen de Koreaan Seo met 5-0 af. Hij verloor enkel van de Hongaar Dosa en rankte als 9e.
In de eerste eliminatie ontmoette Florens de sterke Pool Rzadkowski die hem ondanks zijn sterke pouleresultaten elimineerde. Patrick Post won zijn eerste eliminatie met 15-12, van de Argentijn Luccheti en plaatste zich bij de laatste 32.


fl

Na het bevestigen van de speciale apparatuur schermde Patrick op de speciale blauwe Piste voortvarend tegen de uit Hong Kong afkomstige, Leung. Met een voorsprong van 9-3 zag het er bijzonder goed uit, maar Leung kwam sterk terug en trok de stand gelijk; …9-9, …13-13, …14-13 voorsprong voor Leung, …14-14 en daarna de verlossende treffer van Patrick! 

Bij de laatste 16 werd Patrick ingedeeld tegen de in vormzijnde Hongaar Nemeth. Een ronde eerde had de Hongaar op indrukwekkende wijze de Amerikaan Chen geelimineerd. Nemeth was in het duel de betere schermer en won met 15-6. Patrick werd zeer verdienstelijk 9e, een prima prestatie. (Nemeth won uiteindelijk brons).

pp2

 

Meer foto’s zijn te zien op de Facebookpagina van de KNAS.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.