Bas Verwijlen is gekwalificeerd voor de Olympische Spelen

Print Friendly, PDF & Email

Het NOC-NSF heeft, bij monde van technisch directeur Maurits Hendriks, besloten om Bas Verwijlen kwalificatie toe te kennen voor deelname aan de Olympische Spelen, op het wapenonderdeel Degen.

 Bas Verwijlen won het afgelopen seizoen al tweemaal zilver; op het EK in Sheffield en het WK in Catania. In februari veroverde hij brons op de Grand Prix in Doha, Qatar, na een zinderende halve finale. Hiermee toonde de atleet niet alleen zijn vereiste vormbehoud maar hij belandde met dit resultaat bovenaan de mondiale FIE ranglijst van Degenschermers, met 168 punten. De Italiaan Pizzo volgt hem op 4 punten afstand. Als derde is de Koreaan Park gerankt (146 punten).

 Op 1 augustus worden in ExCel , Londen Docklands, de Olympische Lopers uitgerold. De gekwalificeerde degenschermers zullen elkaar ontmoeten via een eliminatiesysteem, waarbij de winnaar telkens doorgaat. Aan het einde van deze dag zal blijken of  Bas Verwijlen een felbegeerde Olympische medaille kan toevoegen aan zijn palmares.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.