AANVRAAG SPORTIMPULS GEOPEND VANAF 12 FEBRUARI

Print Friendly, PDF & Email

Enkele verenigingen hebben afgelopen jaren een aanvraag gedaan voor de Sportimpuls en deze goedgekeurd gekregen. Dit betekent dat zij een financiële impuls ontvangen om met een specifieke doelgroep in een wijk of buurt aan de slag te gaan. Een mooie impuls om ook het aantal leden en de betrokkenheid met de wijk bij de vereniging te verhogen. Vanaf 12 februari is het voor verenigingen weer mogelijk om een aanvraag in te dienen. Zie je hier kansen voor jouw vereniging? Ga er dan snel mee aan de slag.

Het schrijven van een sportimpuls aanvraag is niet zo maar even gedaan. Hier komt veel werk bij kijken en er wordt van je verwacht dat je op onderzoek uit gaat. Hoe zijn de sportparticipatiecijfers of de cijfers van Sociaal Economische Status in de wijk en wat zijn de behoeftes van deze doelgroep?

Wanneer de doelgroep in een wijk of buurt de behoefte heeft om in beweging te komen dan liggen hier zeker kansen voor jullie club. Vanuit het ministerie is er in totaal 9 miljoen euro beschikbaar voor sportaanbieders om aanbod te realiseren voor deze doelgroepen.

Vanaf 12 februari tot 10 april is het mogelijk om een aanvraag in te dienen. Wanneer je aanbod wilt realiseren dien je gebruik te maken van de zogeheten sportmenukaarten. Hierop staan interventies die succesvol zijn gebleken in het verleden en daarom ingezet kunnen worden bij deze aanvragen. Er staan zowel sport specifieke interventies op als generieke. Deze generieke interventies kunnen sport specifiek voor jouw schermvereniging geschreven worden.

Een aanvraag voor de sportimpuls heeft een minimale waarde van €10.000 en betreft maximaal €125.000. Uit dit bedrag kunnen vele kosten vergoed worden zoals materialen, projectleiders, zaalhuur, trainers etc. Het project moet je als vereniging echter na 2 jaar ook zelfstandig kunnen dragen. Nadenken over de borging na 2 jaar is daarom dus van groot belang.

Er zijn verschillende trajecten waarvoor je een aanvraag kan indienen. Zo is er 3.5 miljoen euro beschikbaar voor het reguliere traject. Dit traject richt zich op diverse doelgroepen met als doel om inactieve doelgroepen in een wijk of buurt weer aan het sporten te krijgen. Daarnaast is er 4 miljoen beschikbaar voor Jeugd in lage inkomensbuurten en is er 1.5 miljoen beschikbaar voor het traject Kinderen op sportief gewicht. Deze laatste richt zich op kinderen met overgewicht of obesitas en voor deze doelgroep is een speciale menukaart beschikbaar.

Als vereniging kan je zelfstandig een aanvraag schrijven, maar je kan ook de samenwerking opzoeken met een sport of zorgaanbieder in een buurt of wijk. Ook de samenwerking met een school kan een aanvraag alleen maar versterken.

Er is geen specifieke interventie vanuit het schermen opgenomen op de menukaart maar er zijn er voldoende met aanknopingspunten voor jouw vereniging. Daarnaast kan je ook een aanvraag schrijven voor de schoolactieve vereniging en is ook bedrijfssport interessant. Dit jaar is er voor verenigingen die rolstoelschermen aanbieden een nieuwe interventie toegevoegd: Samen Sporten. Deze interventie is speciaal gericht op gehandicaptensport.

Heb je als vereniging interesse om een aanvraag te schrijven voor de sportimpuls? Ga dan zo snel mogelijk van start, want het schrijven neemt veel tijd in beslag. Neem contact op met Manon Zwakenberg van ons samenwerkingsverband in Zoetermeer via
. Zij kan jullie vertellen wat de te nemen stappen zijn. Meer informatie over de sportimpuls is te vinden op de website van de NTTB.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.