WK 2014 Dag 1

Print Friendly, PDF & Email

De Nederlandse degenploeg is maandagavond aangekomen in Kazan, na een dagreis via Schiphol en Moskou. Tom Bontes, die al een paar dagen eerder naar Kazan was gegaan voor het internationale trainingskamp dat de FIE organiseert als laatste voorbereiding, voegde zich hier bij de rest van de ploeg.

Het hotel is uiterlijk een goed voorbeeld van vergane Sovjet-glorie of anders van geslaagde Sovjet-retro, maar de kamers zijn schoon en de staf is heel behulpzaam. Zelfs als ze nauwelijks Engels spreken doen ze alle moeite om vragen te beantwoorden (soms moet je wel even wachten tot ze via de Russische Google het juiste woord in het Engels hebben opgezocht). De organisatie van het WK ziet er ook goed uit. Vervoer van hotels naar de zaal (en terug) is er vaak en op tijd. De accreditatie gaat soepel en de zalen, in het enorme, nog bijna nieuwe complex van de Universiade van vorig jaar (met een bronzen medaille voor Tristan!) liggen er keurig bij. Terwijl in de ene zaal de voorrondes sabel voor mannen en vrouwen werden geschermd werden in de andere zaal de finalelopers gereedgemaakt.

Morgen zijn de florettisten aan de beurt, en op de 17e de degenschermers, onder wie dus Bas, Tristan en Tom. Die trainden vandaag nog rustig, geen partijen maar alleen les van bondstrainer Gabor Salomon. Morgen de wapencontrole en de laatste voorbereidingen en dan gaat het donderdag los!

Foto’s: Serge TImacheff/FencingPhotos/FIE

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.