Elke wint IWAS award tijdens World Junior Games

Print Friendly, PDF & Email

Rolstoelschermster Elke van Achterberg wint IWAS award tijdens World Junior Games

Rolstoelschermster Elke van Achterberg is tijdens de World Junior Games 2014 in Stoke Mandeville, Groot Brittanië, door de IWAS (International Wheelchair Amputee Sports Federation) unaniem verkozen tot “Wheelchair Athlete with International Potential”. De pas veertienjarige schermster, die bij SV Pallas en De Vrijbuiters traint, wist deze prijs binnen een deelnemersveld van 350 sporters uit 31 landen in zes sporttakken in de wacht te slepen. Zij ontving uit handen van de IWAS president Paul DePace een cheque ter waarde van 1000 pond voor deelname aan de World Junior Games 2015.

De IWAS prees Elke voor haar prestaties, 2 maal brons, die zij als jongste deelnemer in het rolstoelschermen en één van de jongste deelnemers van het toernooi wist neer te zetten. In het bijzonder omdat zij deze in Nederland jonge en kleine sport nog geen twee jaar beoefend. Volgens het commentaar van de IWAS heeft Elke het talent om in de toekomst op internationaal niveau mee te dingen om de prijzen op de grote toernooien.

Van 24 september tot en 28 september wacht de volgende uitdaging voor Elke. Zij zal dan samen met Birhan Ugur van SV Pallas deelnemen aan de Wereld Kampioenschappen onder de 17 jaar in Warschau, Polen.

Met vriendelijke groet,

Commissie Rolstoelschermen
Jelle Klein

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.