WK Kazan

Print Friendly, PDF & Email

Laatste voorbereidingen voor de finaledag degen morgen. Aan het einde van de ochtend naar de trainingszaal voor een lichte training. Bas alleen wat opwarmen, rekken en een massage van fysio Pieter van Gilst; Tristan en Tom allebei een korte les van Gabor Salomon en even wat sparren.

’s Middags bekeek Bas samen met Gabor de beelden van zijn schermen in de poule en de eliminatie van afgelopen donderdag, om daaruit af te leiden welke acties goed liepen en welke minder, en waar Bas in zijn partijen op moet letten. Nuttige informatie voor morgen. Daarna bij wijze van mentale voorbereiding de schitterende presentatie van Louis van Gaal voor MKB-ondernemers van vorige week bekeken, die inmiddels zelfs al voorzien van Hongaarse ondertitels op Youtube bleek te staan. Tenslotte nog wat beelden opgezocht van de eerste tegenstander morgen, Fayez uit Egypte. Groene loper, 11.55u (9.55u Nederlandse tijd).

De Russische gastheren haalden vandaag hun tweede gouden medaille binnen. Op herenfloret won Chereminisov, tweede was de Chinees Ma, brons was er voor de Fransman Lefort en de Rus Safin. Bij de dames was de floretfinale zoals wel vaker een Italiaanse aangelegenheid: Errigo won van Batini, de gedeelde derde plaats was voor de Italiaanse Vezzali en de Tunesische Boubakri.

Saskia van Erven, schermend voor Colombia, won in haar eerste eliminatie bij de 64 vandaag van de Japanse Nishioka, maar verloor de volgende partij tegen de latere nummer twee Batini. Ze werd in de eindklassering 25e.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.