KNAS benoemt Wiebe Mokken tot voorzitter

Print Friendly, PDF & Email

De Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) heeft Wiebe Mokken benoemd tot nieuwe voorzitter. Mokken (55) werd gisteren op de algemene ledenvergadering gekozen.

Mokken is geen onbekende in de schermsport. Hij was al eerder voorzitter van de KNAS van 2004 tot 2010. Mokken, erelid van de KNAS en zelf actief op alle drie de wapens – floret, degen en sabel – is trots tot voorzitter te zijn benoemd in deze fase van het schermen in Nederland. “Er heerst een positieve stemming in onze sport. De schermsport is groter dan ooit en we zullen er alles aan doen om de schermsport in Nederland verder te laten groeien”, aldus Mokken.

Dat wil hij op diverse manieren bewerkstelligen. Allereerst wil hij meer schermleraren opleiden en verenigingen stimuleren dependances op te zetten in steden of regio’s waar nog geen schermvereniging is. Daarmee wordt de sport voor meer mensen bereikbaar. Daarnaast wil Mokken het gat tussen goede clubschermers en topsporters dichten. “Die vallen bij het huidige NOC*NSF beleid tussen wal en schip”, zegt Mokken. Verder gaat hij op zoek naar meer sponsors voor de bond.

Mokken is in het dagelijkse leven CEO van MMIT, specialist op het gebied van data en leadmanagement.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.