Programma sabelweekend door Olympisch trainer Dan Costache

Print Friendly, PDF & Email

Het weekend van vrijdag 14 t/m zondag 16 maart komt de succesvolle Roemeense sabeltrainer Dan Costache uit Dormagen diverse trainingen en bijscholingen verzorgen aan sabelschermers, schermleraren en jurypresidenten. Dan Costache is binnen de schermwereld wereldberoemd door met zijn pupillen meerdere medailles te behalen op WK’s, EK’s en vele wereldbeker wedstrijden. Opgeven voor de dagen kan nog bij:

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 14 maart:
Schermtraining voor alle sabel wedstrijdschermers. Op de training wordt er aandacht besteed aan specifieke partneroefeningen, met als doel om deze oefeningen over te brengen naar de eigen schermclub. Het is de bedoeling dat deze oefeningen op de eigen club bestudeerd en beoefend worden, zodat progressie na enkele maanden getoetst kan worden. Tevens zal Dan met zijn eigen pupil voorbeelden geven. Daarna is er een mogelijkheid om te sparren met die pupil.

Locatie: Papendal (de sprinthal)
Tijd: 19:30 – 22:00
Kosten: 7.50 per schermer

Zaterdag 15 maart:
Op de zaterdag wordt er een workshopdag verzorgd voor schermleraren in opleiding, voor de NAS-leden en voor sabelschermers als oefenpartners. Dan Costache zal met zijn pupil voorbeelden laten zien van zijn visie over het lesgeven op topniveau. Thema zal voornamelijk zijn de partneroefeningen in voorbereiding van de wedstrijdschermers op diverse niveau’s.

Locatie: Gerrit Th.Rotmanlaan 28 Almere (schermclub almere)
Tijd:
09:30 – 10:00 uur: Inloop, koffie.
10:00 – 12:00 uur: Eerste deel.
12:00 – 13:00 uur: Pauze / Lunch.
13:00 – 16:30 uur: Tweede deel.
16:30 – 17:00 uur: Afronding / Vertrek.
Kosten:

  • Voor NAS-leden: 15 Euro
  • Niet-leden: 25 Euro
  • Schermers: 15 Euro

Zondag 16 maart:
Zondag staat in het teken van de scheidsrechters. Twee uur voorafgaand aan het Willem Eggert toernooi zal er een discussie plaatsvinden tussen scheidsrechters en schermers onder leiding van Dan Costache. Vervolgens zullen op het toernooi de acties van de scheidsrechters geobserveerd worden door Dan, die na de partij individueel met de desbetreffende scheidsrechters en betrokken schermers worden besproken.

Locatie: Sporthal de Kraai Zambezilaan 278 Purmerend
Tijd:
10:00 – 12:00 uur: Discussie scheidsrechters en schermers
12:00 – 13:00 uur: Pauze / Lunch.
13:00 – 17:00 uur: Wedstrijd.
Kosten:

  • Voor schermers 15 Euro (inschrijfgeld wedstrijd)
  • Voor scheidsrechters gratis

NB: Hierbij de oproep om zo veel mogelijk schermers en scheidsrechters te laten deelnemen aan het Willem Eggert toernooi om tot een succesvolle dag te komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.