Informatie Lotto NK 2014

Lotto NK Schermen Senioren 2014
Op zaterdag 12 en zondag 13 april vindt in het Topsportcentrum Rotterdam het Lotto NK Schermen Senioren plaats. Op zowel floret, degen en sabel strijden topschermers en -schermsters om de Nederlandse titel. De winnaars van het NK 2013 Bas Verwijlen (degen), Max Jansen (floret), Saskia van Erven Garcia (floret), Kelly Boone (degen), Sera Palings (sabel) en Robbert Goossens (sabel) zullen hun titel met verve verdedigen tegen hun Nederlandse tegenstanders. Op zaterdag zijn de voorrondes en op zondag de finalewedstrijden tussen al eerder geplaatsten en de eerste 8 van de voorrondes.

Finale programma
Rondom de finalewedstrijden op zondag is een interessant en sportief programma opgezet voor een breed publiek. Zo zijn er in de ochtend clinics voor schermen en dans waar iedereen aan mee kan doen.

Voorafgaand aan de spectaculaire finales is er tijd voor ontspanning met een dance-act door het Rotterdamse DPFC|NRG Health Fit Dance geïnspireerd op de schermsport en een Oger modeshow voor de nieuwe scheidsrechterkleding. Verder zijn er stands met schermbenodigdheden én is het Topsportcafé verfraait met een tentoonstelling ‘Schermen is een kunst’ met schilderijen en foto’s van George Dérop en Irene Hoekstra.

Voor sponsors en genodigden is zondagmiddag de VIP-lounge geopend. Naast het ontmoeten van de finalisten, kunnen gasten wijn proeven van Marchese wijnimport. Daarnaast is er later op de dag voor de scheidsrechters een lezing van Henk Plugge, een internationaal opererende topscheidsrechter.

105de keer NK Senioren
Het NK Schermen voor floret, degen en sabel voor heren wordt voor de 105de keer georganiseerd. Voor dames floret is het de
90ste keer, degen de 28ste en sabel de 18de keer. Het is de tweede keer dat het NK plaatsvindt in het Rotterdam Topsportcentrum.

Organisatie
Dit Nederlands Kampioenschap Senioren wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) en de Rotterdamse Schermacademie Zaïr en ondersteund door Rotterdam Topsport.

Het Lotto NK Schermen Senioren 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door: Marchese Wijnimport, DPFC|NRG Health Fit Dance, Lichtdivisie, Van Kerkhof Visscher, Van der Valk Hotel Ridderkerk, NOC*NCF, MMIT.

Programma Lotto NK Schermen Senioren 2014
Locatie: Topsportcentrum Rotterdam
Van Zandvlietplein 20
www.knas.nl

Zaterdag 12 april 2014
10.00 uur Opening van het schermtoernooi
10.00 – 19.00 uur Voorrondes Degen, Floret, Sabel

Zondag 13 april 2014
10.00 uur Start wedstrijden
10.00 uur Clinic Dance door DPFC
10.30 uur Clinic Schermen door Schermacademie Zaïr
11.00 uur Clinic Dance door DPFC
12.00 uur Clinic Schermen door Schermacademie Zaïr
14.00 uur Dance-act DPFC|NRG Health Fit Dance
14.15 uur Oger presentatie nieuwe scheidsrechterstenue
14.30 uur Finale
16.00 uur Prijsuitreiking
16.15 uur Meet Greet Finalisten

Print Friendly, PDF & Email

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: