Afscheid bestuurslid Peter van Dalen

Print Friendly, PDF & Email

Afscheid bestuurslid Peter van Dalen

Na twee jaar de portefeuille breedtesport in het bestuur van de KNAS te hebben gevoerd, zal Peter van Dalen zijn functie neerleggen als bestuurslid per 11 juni aanstaande tijdens de algemene ledenvergadering.

Peter is met veel enthousiasme begonnen aan zijn opdracht om de bond van 3000 naar 5000 leden te laten groeien. Concrete resultaten zijn een geheel vernieuwde PR commissie, met betrokken en ervaren communicatieprofessionals. Ook staat het Rolstoelschermen nu zowel nationaal als internationaal op de kaart met een goed samenwerkende commissie. Opleidingen lopen goed en witte vlekkenplan kan beter benut worden. Met de Hogeschool Rotterdam als kennispartner is en wordt veel onderzoek gedaan om de groeiopdracht verder vorm te kunnen geven.

Wat is de reden van het neerleggen van zijn functie?

Vanuit zijn jarenlange ervaring in bestuurlijke functies heeft Peter een uitgesproken visie op besturen ontwikkeld. Voor hem betekent dat: vernieuwen van onderop, door schermers, trainers en commissies én een bestuur dat ondersteunt en faciliteert. Het is voor hem ook samenwerken en netwerken vanuit persoonlijke gedrevenheid en een gezamenlijke visie, die ruimte laat voor zo veel mogelijk initiatieven om de schermsport groter, professioneler en bekender te maken. Over de rol van het bestuur en de manier van besturen lopen de meningen van Peter en het bestuur helaas uiteen. Peter: “Als bestuur zijn we niet geslaagd antwoord te geven op de vraag ‘wat wil je zijn als bond’. Dat maakt besturen ingewikkeld en wordt op die manier teveel reageren op de waan van de dag. Het kost onnodig veel van mijn energie.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.