Sportimpuls 2014 opengesteld voor lokale sport- en beweegaanbieders

Print Friendly, PDF & Email

Vanaf vandaag kunnen lokale sport- en beweegaanbieders via de Sportimpuls subsidieaanvragen indienen. De Sportimpuls maakt deel uit van het VWS-programma Sport en Bewegen in de Buurt en is bedoeld voor sport- en beweegaanbieders die de ambitie hebben om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden.

Voor de Sportimpuls 2014 is ruim 9 miljoen euro beschikbaar. Voor lokale sport- en beweegaanbieders die zich specifiek richten op jeugd in lage inkomensbuurten staat een extra bedrag van 5 miljoen euro klaar. Daarnaast is voor de Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht die 27 maart opengaat jaarlijks 2 miljoen euro beschikbaar.

De Sportimpuls is gericht op lokale sport- en beweegaanbieders die activiteiten opstarten en aanbieden voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen om daarmee de sportparticipatie in de buurt te verhogen. Ze houden daarbij rekening met de wensen van de doelgroep en werken samen met partijen uit zorg, welzijn, onderwijs of bedrijfsleven. De Sportimpuls is bedoeld als opstartsubsidie. Het is dus ook belangrijk dat het lokale sport- en beweegaanbod zich na afloop van de subsidieperiode voortzet.

Hoe aanvragen?
Om aanspraak te maken op de Sportimpuls moet je een plan indienen die aan bepaalde criteria dient te voldoen. Deze zijn te vinden op de website van ZonMw. In de periode van 13 februari tot en met 10 april 2014 (15.00 uur) kunnen aanvragen voor de Sportimpuls en de specifieke doelgroep Jeugd in lage inkomensbuurten worden ingediend bij ZonMw. Het minimale beschikbare bedrag voor een aanvraag bedraagt 10.000 euro en het maximale bedrag is 125.000 euro. In 2014 zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in de procedure en criteria. Bekijk de factsheet met veranderingen voor een volledige uiteenzetting. Omdat alleen de beste aanvragen kunnen worden toegekend wordt een zorgvuldig beoordelingsproces doorlopen. Begin september krijgen alle aanvragers te horen of hun Sportimpuls aanvraag wordt toegekend.

Ondersteuning nodig?
De ondersteuningsorganisatie Sportimpuls staat klaar om u te adviseren over de mogelijkheden van de Sportimpuls voor uw initiatief. Kijk voor de contactgegevens in uw regio op http://www.sportindebuurt.nl/hulp-nodig/sportimpuls/.

Meer informatie is te vinden op:
Call Sportimpuls
Informatie Sportimpuls
Menukaart Sportimpuls

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.