Leeftijdsgrens alcohol naar 18 jaar

Print Friendly, PDF & Email

De nieuwe Drank- en Horecawet en de verhoging van de leeftijdsgrens voor alcohol biedt sportverenigingen de kans een extra impuls te geven aan een verantwoord schenkbeleid in de sportkantine. De sportkantine moet een veilige plek zijn waar jong en oud het gezellig hebben.

Alcoholmisbruik past niet in dit beeld. NOC*NSF en de bij haar aangesloten sportbonden vinden het van groot belang dat er een verantwoord schenkbeleid wordt gevoerd in de sportkantines. De sport neemt duidelijk stelling waar het gaat om alcoholgebruik onder jongeren onder de 18 jaar. Alcohol schenken aan jongeren onder de 18 jaar kan en mag absoluut niet plaatsvinden in de sportkantine. Ook het voorkomen van rijden onder invloed vanuit de sportvereniging is een thema dat extra aandacht verdiend.

Het is van belang dat u de nieuwe leeftijdsgrens van 18 jaar kenbaar maakt aan de bezoekers van uw sportkantine en dat uw barpersoneel deze handhaven. Om u daarbij te helpen zijn er gratis stickers aan te vragen via info@nocnsf.nl (op = op). Plak ze op in de sportkantine en u voldoet daarmee direct aan één van de eisen uit de wet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.