Betalen en incasseren per 1 februari

Print Friendly, PDF & Email

Per 1 februari gaat iedereen in de Europese Unie over op IBAN – het Europese rekeningnummer waaraan landen- en bankcodes zijn toegevoegd. SEPA – de Single Euro Payment Area – maakt betalingsverkeer binnen Europa makkelijker, maar als vereniging moet je wel een aantal zaken aanpassen. Ook als je alleen met betalingsverkeer in Nederland te maken hebt. De KNAS stuurde hiervoor op 22 november 2013 aan alle verenigingssecretariss en -penningmeesters dit informatieblad toe.

Door Rinus van Lier, voorzitter van Tafeltennisvereniging De Repelaer is de KNAS erop geattendeerd dat sommige verenigingen gebruik maken van incasso’s, terwijl zij dit niet door een apart boekhoudsysteem laten verzorgen. De aantallen zijn bij een vereniging echter al snel zo groot dat het telkens handmatig invoeren in een telebankiersysteem ook niet handig is. Zelf een incassobestand maken om incasso’s tegelijk te laten verwerken is nu ingewikkelder geworden. Er zijn door een aantal bedrijven wel oplossingen voor bedacht.

TTV de Repelaer maakt gebruik van “BD Software”. Rinus laat weten “diens webpage sprak mij onmiddellijk aan. Het is van iemand die zelf penningmeester is bij een vereniging en ook software voor verenigingsadministraties maakt. Simpel, rechttoe rechtaan en zonder wollige taal. Wij hebben de incasso voor januari met succes gemaakt en getest en deze staat nu gepland.”

De webpagina van BD Software, deleverancier die deze tool aanbiedt, vind je hier.

Een andere leverancier die veel genoemd wordt is Sepa Bestand. De KNAS heeft niet de mogelijkheid om een vergelijkende test en aanbevelingen te doen; wel helpen we graag beschikbare kennis te ontsluiten. Heb je ervaringen die voor andere verenigingen van belang kunnen zijn, mail deze dan naar Maartje Snelders.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: