‘Wel Winnen, hè!’ seizoen 2013/2014

Print Friendly, PDF & Email

De succesvolle theatervoorstelling “Wel winnen, hè!” die afgelopen seizoen door het hele land trok gaat op herhaling.

Deze voorstelling, die is gericht op vrijwilligers binnen de sportverenigingen, gaat in op de vraag hoe je als bestuurder, trainer, coach of scheidsrechter jeugdspelers positief kan benaderen. En vooral: wat een positieve benadering bijdraagt aan plezier in sport, een veilig en positief klimaat in de vereniging en een prettige omgang met elkaar, zowel in enrondom sportvelden en -zalen als in ons dagelijks werk.

Dit seizoen is er ook een soortgelijke voorstelling die speciaal is gericht op ouders van jeugdige sporters. Hun invloed op het sportplezier van hun kinderen is groot en strekt zich veel breder uit dan alleen rondom de sportzaal. Deze voorstelling voor ouders draait om een gezin met drie kinderen die alle drie een andere sport beoefenen. Dit vraagt natuurlijk veel van het vermogen van de ouders om de sportbeleving van al hun kinderen in goede banen te leiden. In de voorstelling gaat dit natuurlijk niet helemaal van een leien dakje, wat tot heftige confrontaties en grappige situaties leidt. Net als tijdens de theatervoorstelling voor vrijwilligers, wordt de ouders op een ludieke wijze een spiegel van hun eigen gedrag voorgehouden. Hier vind je een document met nadere uitleg en voorbeelden hoe je ouders binnen jouw vereniging kunt inspireren om de voorstelling te gaan bezoeken.

Kaarten voor de voorstellingen (zowel die voor vrijwilligers als die voor ouders) bestel je via www.welwinnenhe.nl. De kosten zijn, dankzij een forse subsidie vanuit het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ beperkt tot 5 euro per persoon.

In de praktijk is gebleken dat bezoekers van de voorstelling na afloop erg enthousiast zijn, geïnspireerd zijn geraakt door de grappige situaties en vervolgens zeer gemotiveerd binnen hun vereniging aan de slag zijn gegaan met het creëren van een positief (veilig) sportklimaat. Het bezoeken van zo’n voorstelling is dus een goede start voor de opzet van een verenigingsbeleid waarin een positief klimaat vanzelfsprekend een eigen plaats heeft. Maar het is ook gewoon een leuk en leerzaam avondje uit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.