Persbericht KNAS: Bas Verwijlen wederom nummer één op wereldranglijst

Print Friendly, PDF & Email
Qatar2012 - BasVerwijlen

Qatar2012 – BasVerwijlen

Bas Verwijlen is er voor de tweede keer in geslaagd om de eerste positie te bereiken op de FIE wereldranglijst van degenschermers. Met 174 punten staat hij boven Nicolai Novosjolov (EST) en de Zwitser Fabian Kauter. De ranking is van belang voor de toernooi-indeling op de Olympische Spelen in Londen. Nog twee evenementen kunnen zijn koppositie veranderen: Het EK Schermen, wat vanaf vrijdag 15 juni plaats vindt in Legnano en de Wereld Bekerwedstrijd in Buenos Aires ( 29 juni t/m 1 juli).

Aan het EK 2012, nemen naast Verwijlen, ook Tristan Tulen, Arwin Kardolus en Sonja Tol deel op het wapen degen. Het wapen floret wordt vertegenwoordigd door Nathan Kulhanek, Sebastian Borst, Max Janssen en Mats Stijlaart.

Sonja Tol

Voor Sonja Tol wordt het haar laatste actieve internationale titeltoernooi. Zij heeft aangegeven te stoppen na ruim 15 jaar aanwezig te zijn geweest in de top van het degenschermen. In 2009 behaalde Tol nog een bronzen medaille op het WK in Turkije.

Voor meer informatie over het EK schermen 2012, raadpleeg de website.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.