Scaramouche breidt sportaanbod uit met rolstoelschermen.

Print Friendly, PDF & Email
Paralympic Wheelchair Fencing

Paralympic Wheelchair Fencing

De Arnhemse schermvereniging Scaramouche wil samen met Gelderse Onderwijs specialisten het schermen toegankelijk maken voor mensen met een lichamelijke beperking. Het zogenaamde “rolstoelschermen” zal in de toekomst geïntegreerd worden in de bestaande reguliere groepen en tevens hoopt de vereniging dat deze tak van sport landelijke beoefenaars krijgt.

Een paar jaar geleden heeft de vereniging al een project gestart voor kinderen met een geestelijke beperking. Onder leiding van Maître Arvid Oostveen is expertise opgebouwd voor deze doelgroep. Al snel bleek dat schermen goed aansloeg bij kinderen met een stoornis binnen het autistische spectrum. De vereniging is inmiddels de eerste in Nederland die een vast uur heeft met deze kinderen.

Het rolstoelschermen is het nieuwste project waar de schermvereniging de degens wilkruisen. Scaramouche is hierin gekozen als pilot door de gemeente Arnhem. Het is de ambitie van de schermvereniging en de Gelderse Onderwijs specialisten, alsmede de KNAS (Nederlandse schermbond) om het schermen voor een zo breed mogelijke doelgroep toegankelijk te maken en daarom het rolstoelschermen in Nederland te introduceren. Het is daarbij bijzonder dat minder valide schermers samen met valide schermers sporten. Zij wil daarbij aansluiting zoeken bij de internationale rolstoelschermsport en sluit daarbij Paralympische deelname niet uit.

Meer info via:

Jan J. de Graaf, voorzitter Arnhemse Schermvereniging Scaramouche
Website: www.rolstoel-schermen.nl
Adres Olympus 25 6832 EP Arnhem
Tel: +31-(0)26-3213360
Mob: +31-(0)6-53144953

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.