Ook data regiobijeenkomsten Rotterdam en Zwolle bekend

Print Friendly, PDF & Email

Eerder heeft iedere vereniging een uitnodiging gehad voor de acht regiobijeenkomsten die in oktober, november en december door het hele land georganiseerd worden. Ook de data van de regiobijeenkomsten in Rotterdam en Zwolle zijn nu bekend. Op 3 december vindt de bijeenkomst plaats bij Tafeltennisvereniging FvT in Rotterdam en op 10 december op Sportcampus de Pelikaan in Zwolle. Ook voor de andere bijeenkomsten zijn nog voldoende vrije plekken. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 met inloop vanaf 19.00 uur en duren tot uiterlijk 22.00 uur.

Er worden tijdens de bijeenkomsten drie verschillende onderwerpen besproken.

Het lokaal aanbieden van sportaanbod
Om sporters te binden is het van belang dat het aanbod aansluit bij de behoefte van de potentiële sporters in de wijk. Echter zijn er meer factoren die van belang zijn bij het aanbieden van sportaanbod. Is de lokale situatie geschikt en kan je dit alleen of heb je hier andere partijen bij nodig? Wij brengen jullie graag op de hoogte van ontwikkelingen en mogelijkheden die er zijn voor de vereniging.

Jeugdbeleid en jeugdontwikkeling
Onder het motto ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ gaan steeds meer sportclubs enthousiast aan de slag met het schrijven van een jeugdbeleidsplan. In de praktijk echter blijkt dat dit geen eenvoudige klus is. De jeugd van een vereniging vormt een aparte groep met eigen wensen, behoeften en kenmerken. Dit betekent dat zij een bijzondere positie heeft binnen de club waar rekening mee moet worden gehouden tijdens het schrijven van een beleidsplan. Daarnaast kan een sportclub niet meer om WOB (Werving, Opvang en Behoud) heen, wat werkt wel en wat werkt niet? Leer van elkaar en weet ook dat de bond over informatie en producten beschikt om de sportclub hierin te ondersteunen.

Naar een Veiliger Sportklimaat
Een positief en veilig klimaat binnen de vereniging is één van de belangrijkste voorwaarden om leden voor je vereniging te behouden. Met het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ wil de KNAS verenigingen ondersteunen om aan een prettig klimaat binnen de vereniging te werken. Tijdens de regiobijeenkomst vertellen we jullie graag meer over de mogelijkheden die het programma biedt om aan een veilig sportklimaat te werken. We vertellen o.a. over alle cursussen, workshops, bijscholingen e.d. die we jullie vereniging vanuit het programma veelal gratis kunnen aanbieden.

Inschrijven voor een van deze bijeenkomsten is mogelijk via het inschrijfformulier. Wanneer je verhinderd bent voor de bijeenkomst bij jou in de buurt, ben je van harte welkom om een van de andere bijeenkomsten bij te wonen. We hopen zoveel mogelijk verenigingen te mogen verwelkomen tijdens één van de bijeenkomsten, zodat we met elkaar zoveel mogelijk kennis kunnen delen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.