WK Schermen: Finaledag

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 8 augustus gaat het WK Schermen voor heren senioren in de ochtend van start. De beide Nederlandse deelnemers, Bas Verwijlen en Tristan Tulen komen tegelijkertijd in actie: om 9.10 al.

Bas treft de 40 jarige Chileen Paris Inostroza-Budinich, een ervaren schermer die de laatste 10 jaar een vaste waarde is in de top-100 van de wereld. Hij haalde een aantal keren de beste 32 op WK’s maar de laatste editie in 2011 eindigde hij op de 76e plaats.

Tristan moet het opnemen tegen de Duitser Falk Spautz. Falk is slechts één jaar ouder dan Tristan en acteerde nog nooit op dit niveau. Zijn enige WK ervaring is de Jeugd WK in 2008 waar hij de 12e plaats behaalde. In de voorrondes verloor hij net als Tristan maar één partij, maar moest zich vanwege mindere indices door het hele tableau schermen.

De live scores en uitslagen zijn te vinden op de officiele toernooi-website.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.