De Degens worden weer gekruist in Tilburg!

Print Friendly, PDF & Email

Aanstaande zondag 18 september zal de Tilburgse schermvereniging Rapier voor de vierentwintigste keer het Koning Willem II schermtoernooi organiseren. In de afgelopen jaren is dit toernooi uitgegroeid tot het meest bezochte degenschermtoernooi van Nederland.

In het verleden heeft dit toernooi regelmatig de Nederlandse topschermers mogen verwelkomen. Zo werd de finale bij de heren vorig jaar geschermd tussen Arwin Kardolus en Tristan Tulen, de huidige nummers drie en twee van de Nederlandse ranglijst. Bij de dames won Kelly Boone, de huidige nummer twee van de ranglijst. Naast de Nederlandse top zullen schermers uit onze buurlanden komen om het tegen de Nederlandse schermers en elkaar opnemen om de felbegeerde Willem II wisseltrofee in de wacht te slepen.

De laatste jaren doen steeds meer nieuwe schermtalenten mee, jonge mannen en vrouwen die in de toekomst mee zullen doen aan de Europese en Wereldkampioenschappen. Zij maken veelal deel uit van de nationale schermselectie en nemen het op tegen de ervaren wedstrijdschermers. Voor hen is het toernooi een goede leerschool en een mooie ervaring.

Op het Koning Willem II toernooi wordt met degens geschermd. Hierbij mag op het gehele lichaam worden gestoken. Het doel is simpel: je moet proberen om de tegenstander te raken voordat deze jou raakt. Hiervoor zal de schermer een combinatie van techniek, tactiek en snelheid moeten gebruiken. De treffers worden elektronisch gesignaleerd en geregistreerd. En dat is nodig want de snelle treffers zijn niet altijd met het blote oog te zien. Vanaf de tribune zijn de wedstrijden goed te volgen. Dit toernooi is daarom uitermate geschikt voor diegenen die (op veilige afstand) kennis willen maken met de schermsport.

Het Koning Willem II toernooi wordt gehouden in het sportcentrum van de Universiteit van Tilburg, gebouw O, Academielaan 5. De wedstrijden vangen aan om 10.00 uur. De finale wordt verwacht om ongeveer 16.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.rapier.nl


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.